Mixtape.
Aliquam lorem ante, dapibus in, viverra quis, feugiat a, tellus. Phasellus viverra nulla ut metus varius laoreet quisque rutrum. [vc_empty_space height="34px"]

Nipyran presenterar John Lindberg Trio, Devon Gilfillian & Matti Norlin

Nipyrans nya artistsläpp innehåller både soul, rockabilly och blues när vi stolt presenterar John Lindberg Trio, Devon Gilfillian och Matti Norlin!

“Det känns fantastiskt kul att Nipyran äntligen är tillbaka! Vi kommer som vanligt att ordna med en mängd olika aktiviteter för hela familjen under Nipyreveckan och det känns super att kunna bjuda Sollefteåpubliken på så otroligt fina artister till den stora festivalhelgen”, säger Nipyrans Michel Orto.

Nipyran äger rum under hela vecka 30 och avslutas med den stora festivalhelgen i Sollefteå stadspark den 29–30 juli 2022.

John Lindberg Trio
De har placerat sig som topp 10 på den svenska albumlistan med sina fyra senaste album. De har 14 års intensivt turnérande i ryggen och åtta studioalbum. Ändå fortsätter John Lindberg Trio att stadigt växla upp.
Innan 2018 är över släppte bandet en helt ny EP. Det första väsen vi hör av bandet i skivväg sedan 2017 års Straight From The Heart.’Det är lite klassiskt tänk, att göra lite mindre releaser. EP med fyra låtar och istället flera releaser. Det känns som ett spännande sätt att ge ut vår musik’. Säger John Lindberg själv. Allt har hållits hemligt mot deras växande skara av fans så den första EPn, ’Rhymes and Rhythm’s’ kom som en vårpresent till alla rocktörstande JLT-fans runtom i landet.
John Lindberg Trio har byggt sin fanbase the old fashioned way. Deras konstanta turnerande i snart femton år är ett envist arbete som befäst deras roll som Sveriges okrönta rockabillykungar. Idag har de en alltjämt växande skara anhängare, inte bara i Sverige och Skandinavien, utan även i länder som Tyskland och USA. Deras moderna tappning av klassisk rock n’ roll rymmer även influenser av blues och country, ett sound som de gräver djupare i på kommande releaser.
VIDEO https://www.youtube.com/watch?v=PCaBTZEwRWU

Devon Gilfillian
Devon Gilfillians musik är nästan en egen genre. Han har lärt av soulmästare som Al Green och Ray Charles men även influerats av classic rock, blues, nutida r&b och mycket annat. Det är melodiöst och funky, rotat i tradition och framåtblickande på samma gång. Devon Gilfillian är en artist med klass och integritet och han är på god väg att bli en megastjärna hemma i USA. När han var i Skandinavien precis innan pandemin knäckte han allt motstånd och det är många som jublar över att Devon Gilfillian återvänder hit i sommar!
Devon Gilfillian växte upp i en musikalisk familj och har sjungit så länge han kan minnas. När han var 14 tog han upp elgitarren och gjorde en djupdykning i musikhistorien. Han lyssnade och lärde … classic rock, soul, r&b och blues. Han absorberade och processade och hämtade inspiration lite här och där. Musiken som kom ut är swampy och funky och har en fot i traditionen. Men han är definitivt ingen retro wannabe. Devon Gilfillian är här och nu, det kan man inte ta miste på
VIDEO https://www.youtube.com/watch?v=g1TIlZNPubw

Matti Norlin
Matti Norlin är född 1972 och kommer från Hoting i Ångermanland, bosatt i Stockholm. Under uppväxten lyssnade han mest på Elvis, Chuck Berry, Little Richard och andra rythm and blues artister. När Matti var tio år började han spela gitarr, snart sjöng han och spelade hårdrock med några äldre grabbar från byn. Som tonåringar gjorde dom två vinylsinglar, den första 1986.
1991 köpte Matti en LP med Robert Johnson och en helt ny värld öppnade sig. Fokus för gitarr-övningarna byttes från vråldistade hårdrock-solon till akustiskt fingerplock, sen dess har Matti till stor del ägnat sig åt musik som spelades in för över åttio år sen i södra USA.
Genom åren har Matti jobbat både solo och i olika grupper, inom varierande musikstilar som hårdrock, storbandsjazz, fusion, rock- och bluesband, som studiomusiker och mera.
VIDEO https://www.youtube.com/watch?v=_Yft6RoHQfc

Sedan tidigare har Nipyran gjort klart med Tusse, Corroded, Syster Sol och Erika Jonsson till festivalhelgen i Sollefteå stadspark den 29–30 juli 2022.

Written By: eric